May 18, 2020

I 2019 ble det første påviste tilfellet av Covid19 bekreftet i Wuhan, Kina. Viruset oppstod trolig på et matmarked. Her ble det solgt en rekke eksotiske matretter som trolig var opphavet til viruset. Særlig har flaggermus blitt nevnt som mulig opphav. Det første tilfel...

October 21, 2019

I anledning stammedagen 22 oktober 2019 legger jeg ut noen tips til ufarliggjørende aktiviteter i behandlingsprogrammet Mini-KIDS stammebehandling for barn i barnehagealder. 

Stamming må ufarliggjøres for at barnet skal kunne anerkjenne og akseptere stammingen og kunne...

August 12, 2019

Restart-DCM står for Rotterdam Evaluation study of Stuttering Treatment in Children: A Randomised Trial. Restart-DCM er et rammeverk å planlegge stammebehandlingen i. Behandlingsmodellen har vist seg å være effektiv i behandling av stamming i barnehagealder.

I juli 2019...

June 2, 2019

I denne 3 minutter lange videosnutten kan du se en hvordan DisneyJR setter fokus på stamming i serien "Doktor McStuffins".

Doktor McStuffins er en jente som jobber som lege på et sykehus for leker og kosedyr. I de ulike episodene er det ulike vansker som tas opp, både f...

November 27, 2018

STS står for syllable timed speech og innebærer å "snakke i stavelser". Anvendelsen av STS må vurderes på en naturlighetsskala. STS er absolutt ikke et nytt konsept. Det er kjent som flytskapende behandling og har faktisk vist bedre effekt hos barn enn hos voksne, nærm...

November 23, 2018

Westmead-programmet er en australsk behandling for stamming i barnehagealder. Behandlingen tar i bruk såkalt STS.

November 11, 2018

30 oktober, 31 oktober og 1 november arrangerte Stammesenteret workshop med SLT og fluency specialist Veerle Waelkens. Tema var behandlingsprogrammet Mini-KIDS direct treatment for young children who stutter. Her får du en kort oppsummering av behandlingen.

Mini-KIDS er...

November 8, 2018

30th, 31th october and 1th november 2018 Veerle Waelkens, Speech therapist and fluency specialist held a workshop in the Mini-KIDS stuttering treatment programme. 

The workshop was organized in Lillestrøm, 10 minutes outside of Oslo. 30 SLTs and SLT students attended th...

October 21, 2018

Et samfunn som forstår stamming

22 oktober er den internasjonale dagen for å spre kunnskap om stamming. Noe av det mest belastende med stamming som vanske er en rekke misoppfatninger knyttet til stammingens årsak og natur. Gjennom årtier har stamming blitt brukt i film...

October 21, 2018

Det kan som forelder være vanskelig å oppleve at barnet begynner å stamme, særlig om stammingen er hard og fastløst og ledsaget av mye følelser fra barnets side. Her kan du lese noen råd til deg som forelder.

Please reload

Featured Posts

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Recent Posts

August 12, 2019

Please reload

Archive
Please reload

Search By Tags
Please reload

Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
 

©2018 by Logoped Tommy Olsen